Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація )

каскадний · стандартний · [ лінійний ]

> "Українські страви", e-book - електронна книжка

distributor
post Thu 29-Dec 05, 18:13
Пост #1


Unregistered









Приєднане зображення
Українські страви


Книжка знайомить читачів зі стравами української кухні, рецептура яких розроблена на підставі поєднання відновленої рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер у Київській, Закарпатській, Львівскій, Полтавскій, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонскій областях.

Книга ставить собі за мету описати страви і напої, які споживає населення України, і допомогти приготувати в домашніх умовах різноманітні кулінарні вироби української кухні.
Розрахована на широке коло читачів.

Техдані:
Формат файлу: PDF
Сторінок: 260
Розмір: 17.2 MB


шара закінчилася, тепер тільки трекер:
Go to the top of the page
+Quote Post
Reply to this topicStart new topic
Відповідей(1 - 14)
fiatum
post Thu 29-Dec 05, 21:40
Пост #2


Member
**

Група: Учасники
Повідомлень: 23
З нами з: 7.04.05
Пірат №: 254



Ще не дотягнув, але ДЯКУЮ!!!!!!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Гайди До Байди
post Fri 30-Dec 05, 0:11
Пост #3


Unregistered









Наперед перевантажив.

Допоки замічаю, не звертаючи особливу увагу на приписи, що слововжиток доволеньки по-радянському.



Не беріть за зле, мою прискіпливість. Дажбіг іншого не допускає smile.gif


smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
distributor
post Fri 30-Dec 05, 1:21
Пост #4


Unregistered









А я думав що ця книжка саме вам і буде довподоби, адже там слова які я й не знав що є в українській. biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Гайди До Байди
post Fri 30-Dec 05, 3:08
Пост #5


Unregistered









- Хто-віда, зміг би до багато чого причіплятися. Проте перелітаючи очима відразу здибав на радянську пронизливість.

Зупиняюся тут тільки при одному:

За Г. Гордієнка, у його праці, Історія Культурних Рослин:

На сторінці 182, під розділом горОдина (городні культури):

Він стверджує, що саме для українського народу вживати назву від тубілців ТОМАТ.

От, це тільки як приклад вашої позліткової поверхневости:

Часткова виписка з сторінок 182-183:

...
Батьківщина томатів Перу та сусідні країни в Південній Америці, у культурі вони віддавна в Південній та в Середній Америці аж до Мехіка. Европейці застали томати в Америці вже як культурну рослину, у дикому стані їх уже не було. Уперше европейці побачили томати в Мехіко, де тамошні індіяни називали їх "томаті", "томатль", "туматле", "тoматас". З цієї назви й походять назви томатів у багатьох народів.

Уже з початку ХУІ ст. томати появилися в Еспанії й росли по городах. Ні до чого вони не були придатні: Ані їсти їх, ані як лікувальну рослину вживати, дотого ще й неприємно пахла та рослина. Було багато цікавих рослин, привезених з Нового Світу, тому томати й росли в Европі цілком занедбаними, аж поки якийсь мавр (бузурманин) не зацікавився ними й не привіз їх до Марокка. Щойно тут звернули увагу на томати, як на харчову рослину, і почали її споживати та ширити по країні. Трохи пізніше якийсь італійський моряк звернув увагу на томати в Танжері, зацікавився ними й привіз їх до Італії, як POMO DEI MOTI, мавританське яблуко. З цієї назви й походять назви томатів "помідори", а не з назви POMO d'oro золоте яблуко, бо жовтих томатів зовсім мало, щоб вони могли дати назву всім томатам.

....
...

У українській національній кухні томати здобули собі вийняткове призначення. Головна українська національна страва - борщ - від свого прадавнього походження мусить мати кислий смак. Протягом століть українська господиня перепродувала численні джерела кислот, якими можна б заквасити борщ і остаточно, мабуть уже аж в ХІХ. ст., вибрали кислоту томатів. Тому укр. борщ, як національниа страва - вбираючи в себе поступово різні рослини, як складники і присмаки, остаточне завершення найшов у томатах, що стали також українською "національною" рослиною.

Редаговано Гайди До Байди: Fri 30-Dec 05, 10:46
Go to the top of the page
+Quote Post
stachus
post Mon 9-Jan 06, 2:36
Пост #6


Unregistered









Krasno djakuju za cju knyzhku!
Go to the top of the page
+Quote Post
butuz
post Tue 10-Jan 06, 8:12
Пост #7


Member
**

Група: Активні Учасники
Повідомлень: 17
З нами з: 6.12.05
Пірат №: 1.164



thanks a lot hi.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
547
post Fri 23-Jun 06, 10:06
Пост #8


Member
**

Група: Учасники
Повідомлень: 11
З нами з: 8.02.06
Пірат №: 1.926



Дякую за дійсно корисну книжку
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
saszt
post Mon 26-Jun 06, 18:42
Пост #9


Advanced Member
***

Група: Активні Учасники
Повідомлень: 30
З нами з: 26.04.06
З: Житомир
Пірат №: 2.684



також дякую, мої господині в захваті smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
odin_doma2
post Mon 21-Aug 06, 13:32
Пост #10


Unregistered









Шановні!
а ще є дуже чудова книжка - цілий навчальний посібник з Української кухні.
але на жаль я не пам’ятаю ні назви, ні автора sad.gif
сподіваюсь, що Я да підкаже де її надибати!

дякую!
Go to the top of the page
+Quote Post
Крук
post Sun 28-Jan 07, 23:57
Пост #11


Unregistered









Дякую за книжку! До речі, була в мене колись книжка Зиновії Калиновецької "Страви та напитки на Україні", репринт видання 1912, здається, року. От вже де аж ніяк не "совіцький" стиль! А приписи ж які! Шкода, пропала десь...Щодо рецептів рекомендую, до речі, львівський "Post - Поступ", який у Києві, нажаль, не купиш.
Go to the top of the page
+Quote Post
hucul
post Mon 29-Jan 07, 5:09
Пост #12


Advanced Member
***

Група: Активні Учасники
Повідомлень: 417
З нами з: 1.06.06
З: ВашінгтонUS-ЛьвівUA
Пірат №: 3.131



Був десь цю книгу скачав роздрукував та мамі подарував. Ця книга хороша і має багато історії в собі по українській кухні.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jbohdan
post Thu 1-Feb 07, 2:29
Пост #13


Advanced Member
***

Група: Активні Учасники
Повідомлень: 167
З нами з: 23.12.06
Пірат №: 5.176



distributor
Велике дякую одержав від дружини і повністю передаю його Вам. Собі залишу те, що по цій книжці приготує.


--------------------
Ввічливість, толерантність, посмішка.
Ввічливість, толерантність, посмішка до тих, хто тобі кривдить – ідіотизм.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Prim
post Thu 1-Feb 07, 4:30
Пост #14


Advanced Member
***

Група: Учасники
Повідомлень: 107
З нами з: 26.10.06
З: Київ - Каліфорнія
Пірат №: 4.349



Nu vse, budu vchytysj )
Djakuju!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SergZ
post Tue 24-Apr 07, 22:38
Пост #15


Unregistered









Рекомендую подивитися сюди =
http://ukrfoto.net/kitchen.html
Українські страви (рецепти) з фото.

Також є кухня на УКРОПі
http://www.ukrop.com/ua/kitchen

Та й тут є непогані та оригiнальнi рецепти....
http://cookingzone.net/

Cмачного!
good.gif

Редаговано SergZ: Tue 24-Apr 07, 22:55
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Текстова Версія Поточний час: 10.07.20, 12:21
Українська версія Invision Power Board (Free Trial) v.2 © 2020  IPS, Inc.